Hirdetés

 

De kezdjük is el a termékbemutatót, hiszen jó bornak is kell a cégér…

Elsőként az Azoo Plus termékekről írnánk pár szót. Ezen termékcsoport közös jellemzője, hogy kifejlesztésükkor nagy hangsúlyt fektettek a természetes vizek „működésének” megismerésére, legfőbb ismérvük, hogy a gyártó biológusokkal, környezetvédelmi mérnökökkel fejlesztette ki, felhasználva a hatalmas biotechnológiában szerzett tapasztalatát. Ennek köszönhetően természetes módon hatnak, vízkezelőik nem tartalmaznak kémiai anyagokat, mindamellet pedig rendkívül magas koncentrációjúak (120 ml /1200 lier víz).

 


 

Az első két termék az Azoo Aquaguard Plus és Supreme Bioguardpáros, melyek egy olyan terméktípusból származnak, melyet valaki vagy előszeretettel használ, vagy egyáltalán nem (aki az utóbbi csoportba tartozik, most görgessen JAquaguard Plus: legfőképpen vízcserekor, új akvárium beállításakor lehet segítségünkre, hiszen hatékonyan semlegesíti és megköti a vízben található klórt, klóraminokat, ammóniát és nehézfémeket. Amellett, hogy segíti a pH érték stabilan tartását további jótékony tulajdonsága, hogy B1, B2, B6vitamint is tartalmaz, így pl. betelepítéskor segíti a halak új környezethez való szokását, vízcsere esetén pedig a friss vízzel együtt hasznos vitaminokat is juttat a vízbe.

A páros másik darabja a Supreme Bioguard: aerob és anaerob mikroorganizmusokat tartalmaz, melyek segítségével beindíthatjuk akváriumunkat, szűrőnket, esetleg erősíthetjük nem megfelelő szűrésünk hatékonyságát, illetve vízcserekor vagy gyógyszeres kezelések után is használható, visszaállítva vele a „legyengült” biológiai szűrést. Kitűnő társ lehet például egy hirtelen jött hosszabb áramszünet vagy szűrőleállás esetén is, hiszen lebontja a szerves anyagokat, ammóniát, nitritet, nitrátot és a veszélyes hidrogén-szulfidot is. Egy 120 ml literes flakonnal akár 1200 liter vizet is kezelhetünk (összehasonlításképpen egy népszerű és jó minőségű márka, hasonló kiszerelésű termékei a gyári adatok alapján 400 illetve 250 liter víz kezeléséhez elegendőek). Akik már próbálták:

 

http://www.afczwa.com/viewtopic.php?f=118&t=2477

http://krewetki.org/forum/viewtopic.php?f=47&p=47545

 

A vízkezelők után egy növénytápot (Azoo Plant Premium) mutatnánk be, mely használatával az alábbi medence készült (itt most a sügéresek görgethetnek J):

 

 

 


  

 A termék kifejlesztésénél a fő szempont az „általános” akvarisztika kiszolgálása volt a növényes akvarisztika tudását felhasználva. Éppen ezért a növénytápot hobby akvaristák és „kertészkedéssel” foglalkozó akvaristák által tesztelték, finomították. Egy tajvani akvarista blogja a termékről: http://pcm999.pixnet.net/blog/post/39479187 illetve egy videó:http://youtu.be/LauouCLbmUk

A tápoldat irányadó adagolása 4~7 nap / 10 ml, heti min. 30%-40% vízcserével, de a gyártó a legoptimálisabbnak a heti 50%-os vízcserét, illetve az egyéni megfigyelésen alapuló adagolást tartja. Néhány összetevő: Fe, Cu, Zn, Mn, B, MgSO4, KH2PO4, KNO3. A termékhez ajánljuk még: az Azoo CarbonPlus (folyékony szénforrás), Azoo Red Advan (kiegészítő táp vörös növényeknek).

 

A mai fellépést egy érdekes vitaminkészítménnyel zárnánk. Érdekes, hiszen működése olyan, mint egy emberi fogyasztásra szánt pezsgőtablettáé. Jöjjön tehát a Max-Vita Tabs!

 

 

 

 

 

A tablettát nagyon magas vitamintartalom jellemzi, amit működési elvének köszönhetően folyamatosan enged ki magából. A készítmény használható heti-havi rendszerességgel, megelőzve a vitaminhiány kialakulását (Ennek egyik oka lehet az egysíkú táplálás, így nagyon fontos a változatos étrendre való törekvés, előtérbe helyezve az élő illetve fagyasztott tápok használatát!). Gyógyszeres kezelés közben annak megsegítésére vagy utána a gyorsabb regenerálódás elősegítéséhez is kitűnő. Új akvárium betelepítésekor elősegíti a halak új környezethez való szoktatását, csökkenti a stresszt, segíti az anyagcsere működést. Ajánljuk továbbá tenyészakváriumokba, ivadékneveléshez is. A tabletták tartalma: A, D, E, B1, B3, B5, B9, B12, H, K3

Nagyobb akváriumokban (300 liter felett) nem gazdaságos a használata, ilyen esetekben a kínálatunkban is megtalálható Vitamin folyadékokat ajánljuk. Az alábbi linken egy videó is megtekinthető.

http://www.youtube.com/watch?v=yYysvQw6958

 

Köszönjük, hogy ismét időt szánt bemutatkozásunkra és bízunk benne, hogy ismét sikerült felkelteni az érdeklődést és talán kis mértékben sikerült megmutatni, hogy nem is kell annyira félni az újtól, mert nem is annyira új; hiszen a Távol-Kelet a díszhaltartás őshazája…

 

Legközelebbi írásunkban egy felületaktív szűrőanyagról szeretnénk írni, mely nagyon megosztja az akvaristákat. Addig is kívánunk mindenkinek további jó pancsolást! Várjuk leveleiket vagy

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
Mizsák Norbert

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 3456 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top