Hirdetés

Az akvarista.hu oldalra feltöltött tartalmak szerzői jog által védettek.

A tartalmak újraközlése, szerkesztése, törlése, felhasználása csak az oldal tulajdonosának, vagy az általa megbízott személy/ személyek engedélyével lehetséges. Kivételt képeznek a felhasználók egyéni albumai. Azonban azok szerkesztését, törlését, illetve a tárhely biztosítását az oldal tulajdonosa (vagy az általa megbízott személy/ személyek) megváltoztathatja, vagy törölheti. Erről a felhasználót írásban értesíti."

 

A weboldal, a fórum, a blogok és a chat konfliktusmentes használata érdekében:

 

a) A legfontosabb alapelv a vélemények különbözőségének tiszteletben tartása! Ne személyeskedj! A személyeskedő hozzászólások törlésre kerülnek. A weboldalon kerülendők a könnyen konfliktushoz vezető témák, mint pl. politika, rasszizmus, vallás stb.

 

Azok a felhasználók, akik személyeskedéssel sértenek másokat vagy súlyosan megsértik a honlap működését meghatározó alapelveket, átmenetileg vagy véglegesen is kitilthatók. A kitiltás és egyéb szankciók tényéről a moderátor(ok) illetve a honlap szerkesztői nem kötelesek előzetesen tájékoztatni az adott felhasználót.Szabályzattal lehet egyet nem érteni, de azt vitatni nem! Szabályzat illetve Adminok, Moderátorok személyének, döntéseinek bárminemű vitatása akár privátban, akár nyilvánosan, automatikus kitiltást von maga után.

 

b) Csak egy regisztrált névről fórumozz! ( A szabály alól kivételt élveznek az admin vagy moderátor jogkörrel rendelkező felhasználók.)

*Sajnos évek alatt, annyira elfajult a helyzet, hogy aki továbbra is kísérletezik 2-3 nicken taktikázni, és lebukik. Az búcsuzhat az ÖSSZES lebukott és jövőben klónozott nickjétől is!

 

c) Ugyanazt a hozzászólást csak egy témában add fel! Ne "flood"-olj, azaz hozzászólásodat ne juttasd ismétlésekkel a lista elejére, ne áraszd el hozzászólásaiddal az oldalt!

Ellenkező esetben az összes ismételt hozzászólás törlésre kerül!

Hirdetés duplikációnál (akkor is, ha megvárod a 72 órát) az előző hirdetésed keresd vissza, és tedd inaktívvá!

 

d) A fórum "Halak és akvarisztika cikkek piaca / hirdetések " részén bárki adhat fel MAGÁN JELLEGŰ hirdetést, de a hirdetéseknek az egyéb topicokban nincsen helye. Azonos tartalmú hirdetés 72 óránként csak egyszer adható fel!

Aki egy csoportba tartozó halat vagy növényt, garnélát, stb. hirdet, és annak a csoportnak van külön topicja, akkor abban a topicban tegye fel a hirdetését! A "Halak piaca"-ba és az "Egyéb/vegyes édesvízi élőlények piaca"-ba csak vegyes hirdetések vagy külön topic nélküli élőlények kerüljenek. Ellenkező esetben a moderátor(ok) törölhetik, vagy áthelyezhetik az adott hozzászólást!

 

e) Minden, topicokban feladott üzleti hirdetést az oldal tulajdonosával kell egyeztetni - a "Kapcsolat" menüpontban található elérhetőségeken - az ő döntése az irányadó. A honlap egyéb felületein történő hirdetésre is van lehetőség, ezzel kapcsolatban szintén az oldal tulajdonosát keresd!

 

f) Saját honlapod linkjét feltüntetheted a hozzászóláskor. Ám a kölcsönösség jegyében, kérjük elhelyezni a linkelt oldalon egy, az akvarista.hu-ra mutató linket. Ez lehet itteni topic, vagy az itteni blogod, a lényeg, hogy ide mutasson.

 

g) Ne spam-eld az akvarista.hu regisztrált tagjait sem privát üzenetben, sem a weboldalon megadott e-mail címeiken, mivel ez azonnali kizáráshoz vezet.

 

h) A "Válaszolok erre" gombot új hozzászólásnál és a hozzászóláson belül a "Látszódjon az előzmény" bejelölését csak akkor használd, ha nem az előtted szóló írására válaszolsz, olyankor egyértelmű, hogy mire reagálsz.

Fölöslegesen ne növeled idézetekkel a téma méretét!

 

i) Nagybetűt ne használj komplett mondatok írására, mert azt a látszatot kelti mintha kiabálnál, zavaró. Ugyanez vonatkozik a szövegformázások (színek, extra méret) túlzott használatára is.

 

Figyelj a magyar nyelv helyességére, és/vagy használj helyesírás ellenőrzőt! Ne használj hozzászólásaidban trágár szavakat vagy azok internetes szinonimáit!

 

Az oldalon az egyszínű kék szöveg moderátori mondanivalót takar, így e szín használatát hagyd meg Nekik! A moderálás során a moderátorok bele tudnak írni a hozzászólásodba, azonban ezt jól elkülöníthető módon teszik, és kék színnel jelzik.

Így: [Moderálva az alapelvek m. pontjának megsértése miatt.] [admin3]

 

j) A konkrét boltok, tenyésztők, kereskedők minősítésével kapcsolatos észrevételeidben kerüld a nyílt negatív kritikát, mivel nem szeretnénk olyan jogvitákba bonyolódni, amelyekhez az ilyen hozzászólások vezethetnek. Az általad rossznak tartott boltok felsorolása helyett inkább a jókat ajánld a többieknek:

http://akvarista.hu/?oldal=36&show=posts&topic=58, vagyhttp://akvarista.hu/?oldal=36&show=posts&topic=67

 

k) Kérjük, ha Fórumban kérdést szeretnél feltenni vagy tapasztalatot megosztani, azt a megfelelő topikban tedd meg. Ha a Fórumban a témához, amivel kapcsolatban hozzá szeretnél szólni, nem találtál topikot, akkor tegyél javaslatot új témára: http://akvarista.hu/?oldal=36&show=posts&topic=893

 

l) A Fórum hosszú távú áttekinthetősége érdekében a nem megfelelő topikban feltett kérdések és beírt hozzászólások törlésre vagy áthelyezésre kerülnek.

 

m) A moderálással kapcsolatos észrevételeidet a moderátor(ok)nak küldött privát üzenetben vagyhttp://akvarista.hu/?oldal=36&show=posts&topic=286 teheted meg. Az egyéb topikokban a moderálással kapcsolatos megjegyzések törlésre kerülnek.

 

n) 400X400-nál nagyobb képet ne szúrj be, mert széthúzza a fórumot (törlésre kerülnek).

Nem saját fénykép használata esetén kérjük, jelöld "A kép illusztráció." mondattal - a félreértések elkerülése végett -, hogy nem te készítetted a képet.

Az oldalra feltöltött képek, videók a moderátorok által törlésre kerülnek ha:

- feleslegesen ugyanarról a témáról felteszel több képet,

- a kép minősége nem élvezhető: homályos, sötét, nem derül ki, hogy mit is szeretne a kép ábrázolni, vaku becsillanás van a képen, ami a fél képet elfoglalja,

- nincs a kép elnevezve (2012. június 13. után feltöltött képekre vonatkozik).

 

Bővebben az elnevezésről:

Szeretnénk, ha az oldalon fent lévő képek értéket hordoznának, segítenének a kezdőknek.

Legtökéletesebb megoldás, ha a képen látható faj latin nevét használod. A latin neveknél az első szó nagy kezdőbetűvel, míg a második kisbetűvel írandó pl. Poecilia reticulata"

 

A medencédnek biztosan van valamilyen vezérfonala, tehát elég annyit írnod, hogy "Növényes, garnélás", "malawi-tavi ragadozós", "Elevenszülős vegyes".

Ha egy adott fajról vagy halról több képet teszel fel, akkor elég annyit írnod: Melanochromis cyaneorhabdos vezér hím 1, Melanochromis cyaneorhabdos vezér hím 2, stb.

Ha több faj van egy képen, akkor az előtérben lévőkét tüntesd fel csak.

 

Minden képet kötelező új sorban kezdeni, mert az oldalt széthúzhatja. Hozzászólásonként max. 3 db kép megengedhető, ha további képek is kapcsolódnak a hozzászóláshoz, úgy a képek mappáját kell használni hivatkozásnak.

 

o) "Olvass vissza!" Más ideje is legalább annyira drága, mint a tiéd, így tiszteld meg azzal a régebben itt fórumozókat, hogy lehetőleg csak olyat kérdezz, amit még nem írtak le abban a témában!

Használd a fórum keresés funkcióját!

 

p) Az "Ingyen elvihető élőlényeket adok" topicban feladott ingyen elvihető élőlényekért semmi nem kérhető, a Köszönöm!-ön kívül.

FONTOS! : Az "akvarista.hu" -n SEHOL NEM engedélyezett, a " ingyen, kéregetés , kuncsorgás, koldulás " magánszemélyek részéről! Azonnali kitiltást vonhat magaután!

( Kivételes esetekben csakis LEELLENŐRIZHETŐ intézmények, Alapítványok , HIVATALOS képviselői tehetnek ilyet! Admin engedéllyel ! magánszemélyeknek TILOS ! )

 

q) Ha valamelyik hirdetés felkeltette a figyelmed, akkor privát üzenetben jelezd azt a hirdetőnek.

 

r) Az Akvarista.hu nem vállal felelősséget az oldalon megjelent technikai megoldásokért, és ötletekért. Mindenki saját felelősségre alkalmazza ezeket.

s) Az újonnan regisztrált felhasználók hozzászólásai, az első néhány hónapban, NEM jelenek meg rögtön, hanem CSAK azután, hogy valamelyik admin, külön is leellenőrizte az újonnan regisztrált felhasználó konkrét hozzászólását  ( az admini ellenőrzés határideje általában 36 órán belül megtörténik, de előfordulhat, hogy ettől több időt vesz igényben! ) Kérjük  az újonnan regisztrált felhasználókat, hogy addig is tanulmányozzák az itteni  "Szabályokat és az alapelveket"! Megértésüket köszönjük, és ha többször is beküldik a hozzászólásukat, azzal még hátráltatják is a saját és a többi újonnan regisztrált felhasználó hozzászólásainak megjelenési gyorsaságát. (Nagy munka, de az adminoknak ez a leghatékonyabb módszere a rengeteg szabálytalan hozzászólási próbálkozás kiszűréséhez.)

 

Kérdéseiddel fordulj privát üzenetben a moderátorokhoz/adminokhoz vagy e-mailben a faq_kukac_akvarista.hu címen a honlap szerkesztőihez!

 

Jó fórumozást mindenkinek!

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
Mizsák Norbert

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 1098 vendég és 12 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top