Hirdetés

Ezen rövidke írásommal csupán egy egyszerű, szinte ingyenes megoldást szeretnék bemutatni arra, hogyan készítsünk el magunk egy aprócska kelléket, ami bizony nano akváriumot működtetők számára igen hasznos lehet.

Bizonyára sokan rendelkeztek már homemade talajporszívóval, ám nem kizárt, hogy e cikkben az általatok elvégzettnél egy sokkal egyszerűbb kivitelezést olvashattok.

Egy nap azon elmélkedtem, vajon mi lehetne alkalmas a csővégre egy nano aljzatporszívóhoz. Felmerült bennem a kérdés, hogyan is lehetne megoldást találni arra, hogy az aljzat takarítása közben ne szívjuk le percek alatt az akváriumban lévő vizet, de ne is kelljen negyed órákig egy vékonyka gumicsővel vacakolni? Lássuk, mire is jutottam. Kell egy picuri flakon, egy kés, valamint egy szivacsszűrőhöz használatos gumicső. Utóbbiból egy 0,45 milliméteres belső átmérővel rendelkező csövet vásároltam. Mondanom sem kell, nem egy vagyon. A legtöbbünknek nagy valószínűséggel lapul a szekrényben egy növénytápsó vagy bármi, ami csepegtetős kiszerelésben megvásárolható. A 40 milliliteres kiszerelésű Neptun lötty flakonja például tökéletes a mini porszívóhoz.

Az alábbiakban képekkel illusztrálva szeretném bemutatni, hogyan készíthető el egy aprócska vízi világhoz használható talajporszívó.

A műanyag bigyó végét levágjuk, így a rajta lévő lyuk átmérője pont megfelelő lesz

A flakon végét is leműtjük

Rádugjuk a nyakra a csövet és kész is van Ilyen egyszerű. Se szilikonozni, se szigetelőszalagozni nem kell. A kellék egyben van és tart, ahogy annak tartania kell. Akinek még nincs mini porszívója, de úgy érzi, hogy az hasznos lehet, tessék nekilátni, ugyanis remekül funkcionál.

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
Laco

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 880 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top