Hirdetés

Az Aqua Zoo bolt hirdetései

Több
9 éve 11 hónapja #197741 Írta: safaro
safaro válaszolt a témára:
Sziasztok! Én is voltam kint a négyéves lányommal. Nekem az összkép tetszett, a következőre is biztos megyünk.A kiscsajt például lenyűgözték a szőrös kisállatok, amikről szívesen mesélt minden eladó, ha kérdeztünk. A halas rész talán kisebb volt a tp halas részénél, de őszintén első halas alkalomnak szerintem tökéletes. A kiállítók nagy része, akit onnan megismertem itt is jelen volt. Nekem igazából egy beszélgetős sarok hiányzott, ahol le lehetne ülni egy kicsit az ismerősökkel, mert így sokan a folyosó közepén, vagy rosszabb esetben az árusok asztala előtt álltak meg csevegni. Nem tudom, van-e hely ilyesminek, csak egy ötlet. Viszont pluszpont a beengedés megszervezéséért. A sor tényleg gyorsan haladt, és nem az esőben kellett várni. Akiknek meg az óriási kiállított díszakváriumok hiányoztak, azok szerintem rossz helyre tévedtek, a börze nem állatkert.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 11 hónapja #197738 Írta: Evettke
Evettke válaszolt a témára:
Sziasztok!Reagálnék pár dologra... Előszőr is a rendezvényre szájkosárral behozhatók kutyák.. mivel manapság kutyát sétáltatni sem lehet chip és oltás nélkül, ezért nem érzem fontosnak, hogy ellenőrizzük az oltási könyveket a bejáratnál. Amennyiben a szájkosarat nem rakja rá a gazdája (vagy leveszi) nem tudunk sajnos mit kezdeni...Régóta szervezem ezt a börzét, és sok előadást is tartottunk az elején, mert jónak láttam volna kihasználni a helyzetet= tanítsuk a többieket/egymást...Ennek ellenére az előadások borzasztóan kicsi látogatottsággal bírnak 10-15 főnél több nem vett rajtuk részt sosem... ezért ezt beszüntettük.Az elhelyezésnél sokmindent szem előtt kell tartani, kik utálják egymást (van ilyen) kik kedvelik egymást, ki mit árul stb stb szépen áttekinthető lenne ha minden madárpókos egy kupacba lenne és minden halas is, DE a kiállítók ezt nem szeretik, és egymástól távol kérik az asztalokat...A tömeggel nem lehet mit kezdeni.. ez minden börzén így van sajnos a világon.. ezen nagyobb hely pl sztem nem segít..max annyit, hogy tényleg lehet levegőt kapni, meg ha valakinek elege van -hátrébb lépni egy lépést...Az akvarista részleg ami végül is most előszőr volt nálnuk szerintem ha nem is volt elég erős, kezdésnek nem rossz a lehetőség biztosított, kár, hogy nem éltetek vele többen, de bízom benne, hogy ez itt nem fog megállni... Bármilyen építő jellegű kritikát egyébként szívesen veszek, és örömmel olvasom a fórumaitokat is.. Üdv-Éva

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 11 hónapja #197726 Írta: Valhalla
Valhalla válaszolt a témára:
Hogy mit szerettem volna látni, már leírtam. De nem láttam viszont. Sőt,aki egy nagytestű sügért egy hozzá képes méltatlanul kicsi aksiban kirakta, azon kolyolyan elgondolkodtam mit akart megmutatni. Nekem az jutott eszembe, hogy a tábla hiányzott, hogy így nem tartunk halat. De sajnos nem volt.
Az ingerszegény akváriumok látványa is megszokott, de nem kéne, hogy így legyen. Akvarisztikai szempontból nem különösebben értékelhető. Voltak kint halak is, de kérdezhetnénk, hogy minek...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 11 hónapja #197694 Írta: szentgyo
szentgyo válaszolt a témára:
Én is kint voltam a vasárnapi rendezvényen, nekem pozitív élmény volt. Egyrészt nem kellett kint állni fél órát az esőben, hanem legalább fedett helyen lehetett sorba állni, ami elég nagy pozitívum szerintem. A kiállítás területe sokkal inkább volt alkalmas erre a rendezvényre, mint más korábban látott rendezvények. Igen, tömeg volt, viszont ha 2 lépést hátralépett az ember az asztaloktól, akkor már nem volt tolakodás, lökdösődés, és itt volt lehetőség kettőt hátralépni!Pozitív volt a tengerimalac/sün miegymás állatok bemutatója/verenye.Amin szerintem alakítani lehetne, hogy a hasonló árusok közel legyenek egymáshoz, bár ahogy látom ezt próbálták megoldani, illetve biztos lenne rá érdekődés, ha lenne 1-2 előadás is. Összességében én teljesen elégedett voltam vele, persze az akvarisztika rész elég kicsi volt, de tudtommal ez volt az első alkalom, hogy akvaristák is voltak kint, ez biztos fog fejlődni, ha van rá igény. Én is kiemelném, hogy ez nem egy kiállítás (bár voltak bemutató állatok, akváriumok, terráriumok), de ez egy börze volt!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 11 hónapja #197691 Írta: FTeri
FTeri válaszolt a témára:
Szia! Nem hiszem, hogy félreértettem a lényeget. Azt gondolom, hogy miután élőlényekről van szó, börze vagy sem, fontos lenne nem csak eladni, hanem ismereteket is átadni. \A különböző fajok ismertetésére ott vannak a különböző szakmai topicok, fórumok, ahol megnézheted, érdeklődhetsz az állatok igényeiről, tartási körülményeiről!\Rendben, majd megkérem a gyerekeket , hogy üljenek a gép elé és olvassanak...Igen, utána nézhetek én is és elmondhatom nekik. Ettől még továbbra is azt mondom, hogy bármennyire is a 21.században élünk és már lassan a bölcsiseknek is alapjátékuk lesz a számítógép és az internet, én mégis jobban örülnék, ha lehetőségük lenne beszélgetni az őket érdeklő témákról hús-vér emberekkel, szemtől szemben.Alapjáraton nincs problémám a kutyákkal. Azzal már igen, hogy a 3 éves gyerekem, elfordulva az egyik kiállító asztalától, hogy tovább induljunk, teljesen váratlanul szembe találkozott eggyel. Szó szerint. A fiam feje és a kutya feje között volt kb. 30 centi. Engedd meg, hogy ennek ne örüljek.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 11 hónapja #197669 Írta: caulfield
caulfield válaszolt a témára:
A délelőtti nyomorral szerintem senki nem tud mit kezdeni, a szervezők közül, ez egy olyan esemény ahol bizony délutánra elfogy a szép, az olcsó, és a jó.. Én is kint voltam, 3 gyerekkel, és egy feleséggel, nem készültem igazán semmire, mert ugye ez egy első halas alkalom volt, a csarnok adott volt, nekem a \szektorokkal\ volt gondom, hogy olyan bután lettek kiosztva, szigetszerűen. Ha már szektor, akkor külön lehetett volna szedni pl egy szektorra a halas kiállítókat, egyre a vegyes technikát, egyre a hüllőt, stb. mint ahogy a Sülösök is külön voltak ott a hátsó sarokban. és nem \szigetekre\ hanem mondjuk sorokva osztva. De ez már a szervezők dolga és gondja. Viszont ami tetszett, (és ez megint csak az én véleményem) nem kint a hidegben álltunk sorba, és ugyanazt a tömeget gyorsabban be is léptették a szervezők. Akik az akvarisztikai menyországba készültek, azokat meg nem tudom megérteni, azt hiszem sokan elfelejtették, hogy ez egy régi börze Új része, próbálkozása az akvaristák felé. Meglátjuk, nem hiszem hogy megragadnak a TP szintjén, remélem túl fognak lépni azon.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 11 hónapja #197683 Írta: BakosP
BakosP válaszolt a témára:
Kint voltam Tibivel a fridrichsthallival. Kapott egy bemutató akit. Persze hamár ott voltam körbe néztem. Elgondolkoztam a látottakon. A hely adott volt, csarnok, asztalok. A szervezésen nem tudom mit lehet javítani, nem értek hozzá. De egy biztos. Egy ekkora érdeklődésü eseményre, több hely kell. 14 óráig brutális nyomor volt. A kiállítók, kereskedők jórésze is csak alig tett ki magáért. A privát szféra anyaga adott. Azt viszi, ami van. De a nagyoktól többet várna az ember. Most annyi volt, szerintem, hogy minden üzlet csinált egy vasárnapi nyitvatartást, kevesebb árukészlettel, plusz pakoltak mint állat. Semmi extra, semmi börzeérett dolog nem volt. Én számítanék egy plusz eseményre is. Valamire, ami nem arrol szol, hogy gyertek, és vegyet tőlem motyót. Előadás, valamiféle verseny. mondjuk ahogy van aquakertész verseny, úgy egy terrárium verseny is lehetséges lehetne. Vagy akármi. Meg ez a nyomor. Valahogy ezt kéne kiküszöbőlni, és hogy zárásig fent tartható legyen az érdeklődés. A kiállítók is kicsit adhatnának a megjelenésre. Nem csak \na ami az asztalon van vihető\ élményt adjon. kevés asztal volt igényesen, esztétikusan felpakolva. Összefoglalva: délelött nyomor, és hamar elunható! Ettől többre vár az embőr kölke egy kicsit. Mégiscsak egy vasárnapi extra program ez többünknek.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 11 hónapja #197682 Írta: Hanika
Hanika válaszolt a témára:
Szia!Én úgy gondolom, hogy te egy kicsit félreértetted a tegnapi esemény lényegét! Egy börzéről van szó, ahol az elsődleges cél az eladás! A különböző fajok ismertetésére ott vannak a különböző szakmai topicok, fórumok, ahol megnézheted, érdeklődhetsz az állatok igényeiről, tartási körülményeiről! Az pedig, hogy valaki behozta a kutyáját, már legyen a szervezők problémája vagy figyelmetlensége! Nekem egyébként semmi problémám nincs egy állatokkal foglalkozó börzén sétáltatott kutyával, de ez csak én vagyok a saját véleményemmel!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 11 hónapja #197671 Írta: FTeri
FTeri válaszolt a témára: Vélemény
Tegnap elmentem a fiaimmal (3 és 5 évesek) a rendezvényre. Annyit elöljáróban elmondanék, hogy születésük óta állatok veszik körül őket (kutyák, cicák, nyulak, teknős, halak), folyamatosan magyarázunk, tanítjuk őket az állatok TISZTELETÉRE is. Azt gondolom (és ebben az óvodapedagógusaik megerősítenek), hogy korukhoz képest az átlagnál többet tudnak az állatokról, mert tőlünk ezt látják. Egyrészről nyilván jó, hogy ilyen sokan megnézték a kiállítást, másrészt a legtöbb helyen egyszerűen én nem fértem oda a gyerekekkel, ha mégis, akkor nem egy esetben nemes egyszerűséggel simán fellökték a 90 cm magas gyerekemet, vagy éppen vágták fejbe egy-egy táskával. Megoldás lehetne szerintem, hogy egy színpadon-emelvényen a kiállítók felváltva beszéljenek az állatokról, a tartási körülményekről, érdekességekről. A sünisekkel, tengerimalacosokkal és a csigásokkal sikerült beszélgetnünk, a gyerekek új ismereteket szerezhettek. A pókoktól és a kígyóktól tartottak, a rákok-garnélák érdekelték volna őket, de nem sikerült olyan kiállítóhoz közel kerülnünk, aki hajlandó lett volna mesélni ezekről a kis élőlényekről. A kiállítónak lehet, hogy az a fontos, hogy eladjon x mennyiségű állatot, én viszont azt hiszem, hogy ugyanilyen fontos lenne a gyerekekkel megismertetni az élővilágot. Igen, biztos, hogy tegnap nem vásároltam volna, mert a gyerekeimet arra tanítom, hogy egy állat befogadásához, tartásához nem elég az, hogy tetszik. Az állatnak szükségleteik vannak és nekünk el kell rajta gondolkozni, hogy érzelmileg-anyagilag képesek vagyunk-e biztosítani neki ezeket. Ha a válasz igen, akkor először a felszereléseket kell megvásárolni, berendezni és utána lehet az állatot kiválasztani. Nem fordítva. Szóval örülnék, ha egy másik alkalommal már úgy mennénk, hogy a gyerekeknek is lehetőségük legyen megismerni a bemutatott állatokat. Ehhez először beszélni kell róla, a kicsik csak utána fognak tudni kérdéseket feltenni. De utána garantáltan:) Az, hogy megnézhetik, még édes kevés. És még egy utolsó gondolat. Több, mint 20 éve kutyázom, most is vannak kutyáink. A gyerekeim nem félnek, ismeretlen kutyához nem közelítenek. Ettől függetlenül barmira nem örültem, amikor egy közepes-nagy testű kutya, ugyan rövid pórázon és szájkosárral, de szemben állt a 3 éves gyerekemmel a tömegben. Nem érdekel, hogy a gazdi szerint mennyire megbízható, képzett,stb. Tapasztalatból tudom, hogy szájkosárral is képes a másodperc tört része alatt iszonyat nagyot ütni. Ilyen tömegbe, egy nem kutyás rendezvényre miért kell beengedni? Azt már meg sem merem kérdezni, hogy ellenőrizte-e bárki is, a kutya oltási könyvét, egészségi állapotát?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 1 hete #196269 Írta: Valhalla
Valhalla válaszolt a témára:
Örülök minden olyan rendezvénynek, ahol népszerűsítik ezt a hobbit. Ezért megragadnám az alkalmat, hogy leírjam mit lenne jó látni. Természetesen minél többféle berendezett akváriumot, amiben nem csak nagytestű halak lennénk, mint pl. diszkoszok vagy más nagytestű dél- és közép-amerikai sügerek, afrikai sügerek, hanem bemutatni kisebb testű halakkal és rákokkal betelepített aksikat. Rengeteg féle hal és rák van ma már, felsorolásba sem érdemes kezdeni. A halak és rákok mellett az akvárium belső elrendezése, hangulata és stílusa is fontos. Akár köves, fás, növényes, vagy ezek harmónikus összesége, jó lenne látni minél több modern akváriumot, ami visszaadná, hogy mit is jelent ma ez a hobbi.
Van élet az aquascaping előtt is és nem kell művészi szinvonalon űzni az akvárium belső elrendezését, komoly technikával mögötte. Meg lehetne mutatni, hogy high-tech akvakertészet mellett is lehet mutatós és szép meghitt és természetes hatású akváriumokat is építeni otthon. De fontos lenne rámutatni valahogy ennek a hobbinak az összetettségére:
- felhívni a figyelmet a vízparaméterek fontosságára és az ehhez kiválasztott élőlények igényeire
- felhívni a figyelment a világítás és az élőlények kapcsolatára
- ha növényes akvárium, akkor mit jelent a növények etetése a halak etetése mellett
- a szűrés fontossága és bemutatása
Ezek összetett témák és nem lehet minden igényt kielégítően egy ilyen rendezvény keretein belül oktatni a látagatókat. De a komplexitására fel lehetne hívni a figyelmet pl. a kivitt akváriumok mellett ott lehetne, hogy mitől afrikai sügeres egy akvárium, vagy mitől dél-amerikai és mitől növényes egy akvárium. Akváriumok mellett ki lehetne írva, hogy milyen vízparaméterek és milyen fajtájú és igényű halak vannak együtt. A növényes akváriumoknál a tápozásról is lehetne írni, a fényről is. A szűrők ott lehetnének az akváriumok mellett és ki lehetne írva, hogy milyen szőranyagokat használ és a mellé rakott szűrés miért fontos az akvárium biológia egyensúlyának a fenntartásában.
Aztán az is jó lenne a kereskedők részéről, ha nem csak a halak nevei lennének kiírva a pultoknál is, hanem az igényeik is. Ha pedig igények, akkor az üzleti érdekek mellett, lehetne nagyobb hangsúlyt helyezni arra, hogy ki kinek és mit ad el. Tudom, hogy idealista, de talán az első az kellene, hogy legyen, hogy milyen akváriuma van a vásárlónak és biztos, hogy jó-e neki az adott hal/rák/növényfaj. Felelőssége van az eladónak, még ha azt senki sem kéri rajta számon. Ettől függetlenül gondolom egyik kereskedő sem örülne, ha tudná, hogy milyen a pusztulási aránya az értékesített élőlényeknek.
Azt hiszem, hogy könnyű ezt tovább gondolni és számtalan más kérdést és kérést felkarolni. Röviden tömören a tudatos akvarista gondolkodást és mentalitást szívesen viszont látnám egy ilyen rendezvényen.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 1 hete #195951 Írta: Tajpan
Tajpan válaszolt a témára: Ismét Börze
Sziasztok.Örülök szintén, hogy lesz ez a börze, de érdeklődenék, hogy az április 14-re behirdetett TerraPlaza valóban megtartásra kerül-e, mert nem nagyon nyomják a reklámot hozzá. Én is meghívást kaptam rá egy Facés halashavertól.Egyébként sügereseket szeretnék látni, mint a Zsozsika aksija volt a Terrán, sok kütyűt mellé, ill. szeretek a használt holmik között is turizni. Jelenlegi konkrét célom, viszont a \sügérbiztos\( bár ilyen nem nagyon van) növények lehetőség szerinti beszerzése.KöszönömTovábbi jó halazást, Üdv.Tajpan

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 2 hete #175640 Írta: facsiga
facsiga létrehozta a témát: A szervezők által írt meghívó
Kedves Akvaristák!Engedjétek meg, hogy sok szeretettel meghívjalak Titeket az április 7-én rendezendő Terrarisztika Budapest Börzére a SYMÁBA, ahol –engedve a sok unszolásnak - végre halakat és egyéb akvarisztikai termékeket is lehet majd árusítani.A kizárólag akvarista kiállítók számára az asztalfoglalások árából, (csak és kizárólag az áprilisi börzére) fél áron biztosítunk helyvásárlási lehetőséget:http://www.terrarisztikabudapest.hu/asztalfoglalas/ Fontosnak tartjuk, a pontosságot, korrektséget, és a profizmust.A börzére, különlegességeket is felvonultató kiállítással is készülünk, mely keretében most akváriumokat is bemutatunk az eddigi terráriumok mellett, hogy ezzel is emeljük a börze színvonalát.Várunk Benneteket sok szeretettel!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.611 másodperc
Product Tour

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Menu

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 398 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top