Hirdetés



Kálcium reactor CaCO3 

A készítmény oldhatósága nulla savas környezet nélkül, hajlamos felemelni a Kh értékét 10 fok fölé. Hátránya hogy kevés hatással van a kálciumra , csökkenti a Ph értékét, megnöveli a Co2 értéket, algaképzodést okozhat, bevihetünk az akváriumba foszfátot és nehéz fémeket, savasítja a vizet. 

Drága megoldás mivel meg kell vásárolnunk a különbözo gépeket az indulásnál.



Kálciumklorid CaCl2 (H2O)2 vagy CaCl2 egyedüli adagolása 
Oldhatóság : 700-1000g/l 

Nincs hatása a Ph-ra, Kh-ra, nagy hatása van a kálciumra, az alkalmazásának csak az szab határt, hogy felborítja a víz kémiai egyensúlyát. 

Drága megoldás különösen, ha adagoló pumpát is használunk.



Bicomposant 
CaCl2(H2O)2 NaHCO3 Oldhatóság : 100 g/l ; 
Oldhatóság NaCO3 210 g/l 

Felemeli a Ph és Kh értékét , nagy hatása van a kálciumra, az alkalmazásának ennél is az szab határt, hogy ez is felborítja a víz kémiai egyensúlyát, és még megnöveli a víz sótartalmát is. 

Drága megoldás különösen, ha adagoló pumpát is használunk.



Balling módszer 
A hozzá tartozó táblázatot leírással, erre a linkre kattintva találod meg. 
CaCl2(H2O)2 NaHCO3 ; MgCl2(H2O)6 ; Ocean Selektiv Sel 
Oldhatóság : 100 g/l 

Felemeli a Ph és Kh értékét , nagy hatása van a kálciumra, alkalmazásának semmi sem szab határt, nincs hátránya, ha a készítmények, amiket alkalmazunk laboratóriumi tisztaságúak. 

A módszer elonyei közé tartozik hogy az adagolásához nem fontos gépeket vásárolnunk, még elektromos Ph mérore sincs szükségünk. Csak akkor válik drága megoldássá, ha adagoló pumpát is használunk.

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
tibs

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 217 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top