Hirdetés

 

Próbáltam gyakran kevesebbet, ritkábban többet, ritkábban kevesebbet és a nagymedence+pihentetett víz elegyével is. De sajnos gyakran előfordult, hogy egyik napról a másikra beopálosodott a régen beállt víz és vitte az állomány javát. Legutoljára már vizibolhát helyeztem a vizükbe, hogy hátha megakadályozza az opálosodást. Így az az etetési stratégia jött be, hogy kevesebb spirulina és mellette a zöldség. Egy-egy cukkini szeletet megpuhítva hamar elpusztítottak, így nem maradt maradék. Ez igaz volt a többire is. S végül a zselatinos kockákat használtam, ami úgy szint bevált. Sajnos egy időben felszámoltam az állományt helyhiány miatt. Most ismét van egy párom s várom az utódokat.

Nem tudom miért, de az algázók azok akik engem a legjobban érdekelnek, viszont még nem volt szívem kiadni nagyobb összeget hogy egy-egy kuriózumnak számító példányt beszerezzek. Ha netalántán valamit elrontok s az állomány odalenne, hát aszem...

De ha eljön az ideje, akkor beszerzek egy-két számomra igen csak tetsző típust.

5. Új képek vannak a kedvencekről?

Mivel az állomány felszámolásra került, így sajnos nincs. De ha lesz, megosztom az oldalon.

6. Soha nem hallottalak vitatkozni, vagy másokat leszólni, vagy „szerepelni”. Bejössz az oldalra elintézed, megkérdezed, elmondod... és annyi. Kérlek, most beszélj egy kicsit magadról... úgy általában és konkrétan is :) .

Na igen. Gyakran fent vagyok az oldalon.
Nézelődöm, érdeklődöm van e valami kuriózum? Olvasgatok még nem tartott halakról, megnézem kinek mi van eladó. Szívesen olvasok tenyésztési leírásokat, sikerélményeket.
Szereplés és mások leszólása: Hát nem sok értelme van. Mindenki úgy csinálja, ahogy neki a legjobb. Igen néha dühít mikor egy-egy akvarista az általa kínált halat horror összegben dobja piacra, vagy mikor valaki filléreket ad a tenyészettet állományért és azt egy hónapon belül jobb esetben felteszi 2x annyiért. Nem tudom kinek, hogy megy, de én ha felteszek néha egy állományt, akkor azok elég hamar elkelnek. Jó nem is éri meg, mert a beleölt időt és pénzt nem hozza vissza, de ezért hobbi. Volt úgy s nem is tagadom, hogy szereztem egy pár halacskát saját célra, de valamilyen oknál fogva nem jött be (nem fért meg a többiekkel, vagy nem lehetett látni soha, ) akkor azon egy pár nap alatt túladtam. De semmit nem kerestem rajta, sőt.

Magamról: Hát boltom az nincs, mint páran már kérdezték. Az tény és való, hogy halat meg halkaját azt sem tudom mikor vettem boltban. Itt fent az akvaristán vagy valaki segítségével mindig megtaláltam azokat a forrásokat, ahol jó áron be lehet szerezni a takarmányt.

Gyerekkoromban vidéken éltem s hát az akvarisztika nem volt ismert fogalom. A szomszédban a haverom kapott egy akváriumot pár db guppival. Szépen nőttek szaporodtak. Addig rágtam a szülők fülét míg nem engedték meg hogy nekem is legyen. Apu megígérte ha hétvégén jön haza hoz nekem egy kisebb akváriumot a haver meg ad pár guppit. Egész délelőtt kavicsot mostam és szép köveket kerestem, amikor nem álltam a kapuban mikor jön már apu. S hát természetesen mikor hazaért üres volt a keze. Valamilyen oknál fogva nem volt nekem való medence s várni kellett egy hetet. Hát aszittem meghasad a szívem. Mentem a haverhoz aki kérdezte szedhetjük e ki a halaimat. Könnyes szemmel mondtam, hogy még sajnos nem mert apa nem tudott medencét hozni. Kisvártatva bejött az ő apja egy 5 literes befőttes üveggel. Megvolt az első akváriumom. Boldogan vittem haza a fél centis guppikat meg az ajándék növényt. Természetesen ezután bővült az állomány egy 30,20,10 literes akváriummal és pár molly-val.

Majd az élet úgy hozta, hogy elköltöztem messzire suliba s a kis kedvencek szépen elkoptak. Valamikor 5 éve kezdtem újra egy 50 majd egy 100 literes aksival. Most van egy 300 és 3x70 valamint folyamatban van 2x30 beállítása. Ezalatt a pár év alatt megpróbáltam minden félét tenyészteni (molly, ancik, thorokátum, vitorlás, zebradánió, lorikária, csigasügér, discos, vadászsügér), most a fátyolos ramirezik vannak és talán ha minden igaz megpróbálkozom a torpedókkal.

7. Miért éppen a halazás a hobbi, és nem a kutyázás, a macskázás, a delfinezés stb.?

Miért éppen halazás? A panelban a kutya és a macska nem nagyon jöhet szóba. A halak olyan érdekesek, megnyugtató mikor csak figyeled őket, hogyan élnek, szaporodnak. Tiszták és ha jól tartod nem is büdösek és nem beszélve arról hogy mindig van jófajta víz a párom növényeinek locsolására.

8. Milyen más akvarista oldalakra jársz? Mondj pár példát mitől jobbak mint az akvarista.hu, mert bizonyára vannak témák, amiben sikeresebbek mint mi.

Mivel most főként afrikai sügérekkel foglalkozom, így elég gyakran benézek a cichlids.hu-ra, hogy jobbak vagy nem azt nem tudom eldönteni. Én főként az akvaristán vagyok.
Amit talán nektek javasolnék, hogy oldjátok meg a mobil kompatibilis oldalt. Így telefonon is jobban nyomon lehetne követni a dolgokat. Gyakran nehézséget okoz, hogy a sok képet és reklámot betöltse a telefon. Egy mobil oldalon elég lenne minden képek nélkül. Akinek meg kellenek a képek, az majd a géphez ül.
Szívesen olvasnék komoly tenyésztőkről, képekkel. Nem csak általános távoli képekkel, hanem tenyészmedencékről, tenyészállományokról, azok tartásáról, etetésről, vízkezelésről, cseréről.

9. Mostanság az akvarisztikával kapcsolatosan miben töröd a buksid, azt a kis majmosat? :)

Kicsit algagondokkal küzdök s ezt próbálom kiküszöbölni. A megoldás megvan, csak idő kell hozzá. Illetve a torpedó sügereimet kellene rávenni a szaporodásra. De ehhez hely kell.

10. Nem tagadom, nekem, mint „felhasználó” szimpatikus vagy.

Kivel készítsük el a következő beszélgetést? Az első kérdést tedd fel Te!

H.Edit

Hogyan sikerül sikeresen nevelni az algázóidat?

Köszönettel az adminok.

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
Péter

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 1445 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top