Hirdetés

 

 

3. Adtál pár éve egy névjegy kártyát, amin neved, elérhetőséged, és bizonyos halak szerepelnek. A névjegy változott mostanság?

 

Nem, nagyjából még mindig ugyan ezek a fajok vannak (Apistogrammák, Corydorasok és L-es harcsák), azonban ezeken belül elég sok hallal bővült a gyűjtemény. Ahogy jöttek az újabb fajok, úgy szaporodott az akváriumok és állványok száma is. Tavaly ősszel állítottuk be az utolsó állványt, amivel megtelt a haloda. Jelenleg körülbelül 200 akvárium van, amik 7000 liternyi vizet tesznek ki.

 

 

 

 

4. A halak tehát maradtak. De miért nem két név szerepel azon a kártyán? Nem beugratós kérdésnek szánom, de van egy profinak tűnő segítőd is.

 

A fiamat 4-5 éve sikerült megfertőznöm, ő azonban a garnélákba szeretett bele. Ma már neki is van saját tenyészete. Általában kölcsönösen segítünk egymásnak. Nyáron munkám miatt Máté fiam foglalkozik a tenyészettel, rá hárul a munka dandárja, ő takarít, gyűjti az esővizet és hétvégenként ő etet.

 

 

 

 

5. Lajos ismerjük azt az érzést, amikor csak bambulunk az akvárium előtt, és csak ülünk...és tovább bambulunk. Van úgy,hogy a fiaddal ketten merengve ültök valamelyik medence előtt és csak úgy...gyönyörködtök?

 

Igen, az érzés ismerős, bár ugyan azt az akváriumot ritkán nézzük ketten egyszerre, én inkább a halak előtt szoktam merengeni, míg ő a garnélákban gyönyörködik.

 

 

6 Máté mitől szépek, mitől érdekesek az algázók? Arról is mondd el a véleményed, nem fura egy piros anci? ( super red ) Pár szóval bíztass bennünket, hogy érdemes a medencéinkben őket is tartani.

 

 

A küllemük, a táplálkozásuk, az életmódjuk és az ivadéknevelésük miatt. Furcsának találtam, hogy egy halnak szüksége van fára a táplálkozása során, hogy az ikráit egy üregbe rakja, és a hímre hárul az ikrák kikeltetése és a lárvák elúszásig való őrzése.

 

De, szerintem se mindennapi látvány egy piros anci, révén, ez egy elég természetellenes szín egy rejtőzködő hal számára, azonban szerintem pont ezért szeretik az emberek, mert ha ránéznek egy akváriumra, rögtön megakad a szemük a fán pihenő halon.

 

 

Lajos: Igazság szerint, az algázókat megelőzve a 2. helyen az L-es harcsák állnak, de az igazi „szerelem” az apistogrammák. Már gyerekkoromban szerettem volna ilyen halakat, akkoriban azonban számomra ez elérhetetlennek tűnt. Nagy nehézségek árán hozzájutottam egy pár borellihez. Próbáltam szaporítani, de csak kudarcok értek. Fogalmam sem volt a szükségleteikről, milyen vizet igényelnek, mivel etessek stb., mivel akkoriban még nagyon nagy misztikum lengte körül ezeket az érdekes kis halakat. Most már felnőtt fejjel, sok próbálkozás és kísérlet után megfejtettem a „rejtélyt” és szinte az összes apisto fajjal, amivel próbálkoztam sikert értem el.

 

 

 

 

 

7 Máté tudod, érzed, hogy édesapád komoly mondhatni etalon már az akvaristán mint harcsás? ( bizonyára más fajokban is, de valljuk be, azért csak a harcsák az elsők...gondolom én.. )

 

Érzem, hogy a „régi kis próbálkozó” akvarista szerepéből már kezd kinőni, rendszeresen keresik meg emberek tanácsokért és heti rendszerességgel fordul meg több akvarista is a házunkban.  Nagyon sok időt és energiát fektet a halazásba, azonban örülök neki, mert látom, hogy nagyon élvezi és az érzés amikor mosolyogva jön fel 11-kor a pincéből fejlámpával a fején és közli, hogy leikrázott egy hal, felbecsülhetetlen.

 

 

 

8. Mikor olvashatunk egy blogot, egy cikket a Vass csapattól, mit és hogyan, és miért ...és egyáltalán....szóval a titkokról, a tanácsokról? Mikor láthatjuk a weblapotokat?

 

 

Már régóta szeretnék csinálni egy weblapot, avagy vezetni egy blogot, csak sajnos az írás nem az erősségünk. Én nem igazán vagyok otthon az ilyesmiben, a fiam pedig végzős gimnazista, így a tanulás mellett neki sincs sok ideje, azonban igyekszünk, hogy valamikor tényleg elkészüljön.

 

 

Jelenleg készülőben van egy cikk az L 162-es (Panaqulus maccus) és az L 169-es (Panaqulus sp.) halak tenyésztéséről.

 

 

 

 

 

9. Van időnk, megvárjuk, de sokan szeretjük a pizzát is. Sokan azt gondoljuk tudjuk a jó pizza titkát is. De egy érdekes, akár fura,vagy csak majszolható jó receptet is kérünk, ha lehet ne halasat :)

 

A jó pizza titka, hogy lélekből, szívvel kell csinálni  .

 

Azért kimondjuk, köszönjük kedves Vass család....Jó csapat!

 

 

Köszöjük! Az akvarista.hu moderátorai.

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
facsiga

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 2783 vendég és 1 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top