Hirdetés

 

Mivel rajhal, legalább 8-10, de inkább több példányt tartsunk belõle. Békés, mozgékony kis halak, amik gond nélkül társíthatók pl. más razbóra fajokkal, dániókkal. Legalább 50 literes, növényekkel sûrûn betelepített medencébe tegyük, de biztosítsunk számára tágas úszóteret is. Szereti, ha van gyökér az akváriumban, ill. ha úszó növényekkel, pl. bákalencsével, szûrt fényt biztosítunk neki. A jó vízminõségre kifejezetten érzékeny, ezért jó közérzetéhez a rendszeres vízcsere elengedhetetlen. A természetben zooplanktonnal, férgekkel, apróbb rovarokkal, alacsonyabbrendû rákokkal táplálkozik, akváriumban az összes szokásos aprószemû élõ, fagyasztott és száraz eleséggel etethetõ.

A hímek valamivel kisebbek és karcsúbbak, az ikrával telt nõstények jól felismerhetõk. Ikráztatáshoz tõzegen keresztül szûrt, pH 6,5, 24-25 C-s, nem túl kemény vízbe tegyük ki. Tartásához Az akváriumban ne legyen sok víz, csak kb. 15 cm. Mivel az ikráit a növények közé szórja és ikrarabló, kerüljön az ikráztató medencébe jávai moha és ikrarács. Friss víz hozzáadásával növelhetjük az ikrázási kedvet, aminek hatására gyakran már másnap leívik a kirakott pár.

Ívás elõtt a hím erõsen hajtja a nõstényt, majd a párzás során rövid idõre körülfonja és néhány ikrát présel ki belõle. Ezt addig folytatja, amíg a nõstény az összes ikrát el nem engedte. A háromsávos razbóra nem túl produktív szülõ, egy teljes ikrázás során viszonylag kevés, összesen 30-40 ikrával számolhatunk. A lárvák a hõmérséklettõl függõen kb. 36 óra elteltével kelnek ki és 4-5 nap után úsznak el. Ahogy elkezdenek enni, gyorsan fejlõdnek. A vízminõségre a nevelés során is figyeljünk, mivel a vízértékekre nagyon érzékeny!

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
Super User

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 691 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top