Hirdetés

Halak, élőlények

A Super Princess Bee-k, a Blue Brown Bee garnélákhoz hasonlóan a Paracaridina név alá tartoznak. Ők is Ázsiából származnak, egész pontosan Vietnámból. Azonban a BBB-től eltérően ők könnyen (az akvárium méretétől és a benne található garnélák számától függően) elérhetik akár a 2 cm-es nagyságot is.

Bővebben...

Származási helye Kína.

Hivatalosan még nem került leírásra. Nem tartozik sem a Caridina, sem a Neocaridina fajok közé, általában Paracaridina sp. Blue Brown Bee (vagy csak szimplán Blue Bee) név alatt szokott futni. Ahogy a neve is mutatja ez a garnéla barna vagy kékes színárnyalatban pompázik, mely többnyire a genetikán múlik.

Bővebben...

L 202

LDA 57/59

Peckoltia lineola

http://files.hobbihalfarm.com/200001059-6ad9a6bd32/IMG_3402.JPG

Bővebben...

Első példányát 1988-ban fogták és egy évvel később írták le a fajt. Azonban 1985-87 között is beszámoltak hasonló testfelépítésű és mintázatú fajról, de a leírás szerint eme fajnak nem volt meg a jellegzetes szemfoltja. Akkoriban egy külön Uaru fajnak hitték, de később kiderült, hogy nincs szó külön fajról, ugyanis eme halfaj mintázata nagyban függ a hal közérzetétől. 1994-ben megpróbáltak befogni néhány vadonélő egyedet, de nem jártak nagy sikerrel, ezért különösen ritka fajnak titulálták. Ezt 10 évvel később megcáfolták és gyakori halfajnak minősítették. Nevét, Augustin Fernandez Yepez, venezuelai ichthyológusról kapta. Eredeti élőhelye az Amazóniai-medence. Kedveli a vízbe lógó faágakat, gyökereket és leveleket, melyek között megbúlyhat. Gyakran előfordul, hogy Diszkoszhalakkal verődik egy csapatba és közösen kutatnak élelem után. Hazánkban való meghonosodása, talán nehéz tartása, és szaporítása miatt nem valósulhatott meg.

Bővebben...

Kedves játékosok!

 

Az e heti nyeremények között lesznek elő állatok is Criss48 jóvoltából.
Aki szeretne közülük nyerni, legyen fent a chat-en vasárnap este 19:30-kor.
A nyereményeket 13-n délután, vagy 14-n lehet átvenni Budapesten egy adott helyszínen a Nyugati közelében. Más időpont és helyszín nincs!

A megnyerhető élőlények:

 - Labeotropheus trewavase OB                7-10cm 1hím 3lány
- Bíborsügér 1pár
- Corydoras nanus 6db
- MArisa csiga nagy 4db
- Neonhal 10db nagy
- Zebra dánió 10db 
- C.panda 2db
- Eiseni fogasponty 5db

 

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 853 vendég és 1 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top