Hirdetés

 

A sziget északkeleti részérõl (Caughey 1984), még a további színváltozatok ismertek: Oranges, Blues és Yellows, - törzsalak a Red színváltozat. 
A vadon élõ populációk élettere a szigeten zajló nagyarányú vegetáció pusztítása miatt ma már veszélyeztetett. Ugyan még nincs a fajnak "Red List" státusa, viszont már felkerült a védendõ fajok listájára (However Allen 1991). A nagyarányú környezetrombolás miatt 1983-ban betelepítették Ausztrália északi részére, Townsville, Tasmanian és Észak-Queensland folyóiba, és még sok más New Guineában veszélyeztetett halfajokkal együtt pl. Glossogobius sp. No 4, Kuhlia marginata. A Tateurndina ocellicauda eredeti élõhelyén a víz közepesen lágy dH. 7. és semleges kémhatású pH. 6.8-7.2. Elsõ magyarországi importja 1998-ban volt - egyébként gratulálok hozzá! Mivel 'rajban' élõ fenéklakó halak, akváriumi tartásuk csak magukban, külön akváriumban, 7-10 fõs csapatban ajánlott. 

Akváriumban az ikráikat a darázsgébhez hasonlóan kis csövekben, kõrkörösen rakják le, amit a hím õriz, és a kicsik elúszása után védi az ívás (csõ) területét (hím gondozású család). A természetes szaporulat akváriumban nagyon ritka, ezért majd mindig (ez helytelen) mesterséges ikrakeltetést szoktak alkalmazni, ami ~ 99%-os kelést is eredményezhet! (saját vízükben kell keltetni az ikákat). Az ikrák kelését nagymértékben elõsegíti az egy liter vízhez számított csapott kávéskanyálnyi jódmentes konyhasó feloldása (az eredeti élõhelyük vizének vezetõképessége 90 - 130 m/S).

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
Super User

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 224 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top