Hirdetés

 

 

Botia fajok nyerték meg a tetszésemet. Mivel nagy csigaevõk hírében állnak (mások írták hogy mégsem olyan buzgó csigapusztítók) úgy döntöttem, teszek egy próbát.

 

 

Vásroltam 2-2 csiguszt kicsit és nagyobbakat is és bedobtam õket az oroszlán barlangjába a két kicsikét 2 nap alatt kivégezték a házukat üresre pucolták, a nagyobakkal nem bírtak mivel maguk a Botiák sem óriásiak csupán 5-6 cm méretûek.

Úgy döntöttem segítek nekik egy kicsit a nagyobbak házát megroppantottam a csúcsuknál. Így bedobva közéjük még a Szumik is rámozdultak és csipkedték, de nem sokáig mivel a botiák is felfigyeltek a kajára és könyörtelenül elhajtották õket, pedig más esetben inkább õk távoznak. Elõször a kis csíkoskáim kaptak a csigára, egy idõ után elõkerültek a párduc mintások is és hihetetlenül ráncigálták, hurcolták ide-oda!! egymás elõl. Ez volt délután, másnap reggelre csak az üres csigaház volt az akvárium fenekén.

Nagyon jól nézett ki a vacsora ígyhát megfogant bennem az az ötlet, hogy, megosszam akvarista társaimmal. Ígyt jött az utolsó csiga, mint tegnapelõtt. Ugyan úgy nekiugrottak és cibálták, hurcolták össze-vissza az akváriumban. Mondanom sem kell így nem sikerükt fényképezni! Gondolkoztam és jött az ötlet: kikötöttem vékony damilra a csigát a damil másik végét pedig tapadó korongal rögzítettem az üveghez.

Sikerült pár képet készítenem a csalit falatozó Botiáimról. 
Ettek, pihentek 1-2 órát és újra neki estek a maradéknak.
Remélem nagyon sokáig boldogítjuk egymást a Botiákkal, nagyon tetszenek és tervezek egy másik akváriumot is fõként botia fajokkal és az elmaradhatatlan neonokkal!

Ha valaki tud bármilyen infoval szolgálni ezekrõl az érdekes halacskákról, képek videok, írások, stb., mindenfélét szivesen fogadok és természetesen ha valakinek csiga túltengése van akkor az állományból szivesen fogadnék pár egyedet a környékrõl.

Ha esetleg valakinek vannak fölösleges Botia fajai akkor vegyük fel a kapcsolatot és megegyezünk.

Remélem tetszik az írásom és mások is megkedvelik a Botiákat!

A viszontlátásra!

M. Szabó László , Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Köszönjük a beszámolót! 

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
Super User

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 690 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top