Hirdetés

 


   
Elõször a tetõ két részét szereltem össze, 2 zsanér került rájuk, hogy hajlítható legyen, majd ezután összeszereltem a keret 3 részét.

    
Elõször persze elrontottam, hogy melyik oldal nyúlik túl az akváriumon, de egy kis morgás és korrigálás után sikerült a 3 oldalt egymáshoz rögzíteni.

   
Ezután felpróbáltam az akváriumra, kiváncsi voltam milyen is lesz, majd a tetõhöz csavaroztam a már meglévõ 3 oldalt, utána a 4. oldallapot is a helyére raktam.

      

 


Volt egy kis bajom a sarokpántok derékszögével, mert a derékszög nem volt teljesen derékszög. A köveztekõ fázis a festés volt, majd a megfelelõ helyen lukakat vágtama két fojtótrafó hûtéséhez, a fûtõ és a belsõ szûrõ kábeleihez, és a világítás áramellátásához - egy számítógéptápból kiszerelt földelt csatlakozóaljzathoz.

    
Ezután felcsavaroztam a két fojtótrafót, és bekábeleztem a két 60cm-es fénycsövet amik el vannak tolva egymáshoz képest, mivel az akvárium 78cm hosszú. A kábelezéshez hagyományos falba tehetõ 1 szálas - tehát nem sodort - kábelt használtam.

    

    
Néhány óra kötögetés után jöttem csak rá, hogy azért nem gyújtja be a gyújtó a fénycsöveket, mert meg kell cserélni a kábeleket a gyújtó foglalatánál. Az EDAK-on lévõ bekötési vázlatot használtam, de a fórumot is átnéztem, hogy volt-e valakinek ilyen hibája. A végéhez közeledve még mindkét oldalán öntapadó ragasztószalaggal bevontam a tetõt belülrõ és kitapétáztam alufóliával a fényvisszaverés miatt.

   

Végül az eredményen látszik, hogy megérte azt a jónéhány munkaórát.
 
   

Jó barkácsolást mindenkinek! :)

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
bigyo

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 526 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top