Hirdetés

 

 - A másik lényeges változás a feltekert cső átmérője és hossza volt. Az eddigi normál akvarisztikai levegőcső, ami 4/6 mm-es volt, ezt váltotta fel a 6/8 mm-es 30 m hosszú (azt hiszem benzincsőként ismert) cső. Ennek métere 80 Ft körül mozog.

- Harmadik változtatás ennek a csőnek az elhelyezésében volt. Az összeszereléskor a PVC cső belsejébe csak egy 80 cm hosszú darabot tettem, ami éppen, hogy csak leér az aljára. A zöld színű rács egy műanyag gyeprács egy darabja. Ez kerül a szűrő legaljára és erre ül fel a szűrőanyag. Ennek célja, hogy a víz akadálytalanul tudjon bejutni, és véletlenül se nyomja össze a szűrőanyag a csövet. A kakaós doboz is kikerült, de a többi belső szűrőanyag változatlanul került beépítésre.

 


 


- Nagy gondot jelentett a régi 4/6 mm-es levegőcső eldugulása is. Az első beindítás után 3-4 hónapot gond nélkül működött. Ezután szét kellett szedni és másfél havonta ki kellett fújni a csövet, mert eltömődött. A baktériumkultúra lerakódott a cső falára és ez lelassította a víz áramlását, majd szép lassan eldugította. Ezért döntöttem a cső átmérőjének növelésén. A 30 m hosszú csövet a PVC cső külső burkolatára tekertem fel, így ha esetlegesen takarítani kell, nem kell szétszedni a tartályt, így a baktériumkultúrát nem háborgatom.
 

 

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
Pásztor Zsolt

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 370 vendég és 0 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top