Hirdetés

Kérészéletű rákjaink címmel, ágascsápú rákokról, kagylósrákokról, pajzsosrákokról olvashatunk. Bizony ezek az élőlények annyira rég alakultak ki (250 millió év), hogy szinte őskövületnek számítanak. Fennmaradásuk oka, a hihetetlen alkalmazkodóképesség. Képesek akár egy vízzel teli traktornyomban leélni életüket. Az életük igazi versenyfutás. Amíg az időszaki víz el nem párolog, ki kell kelniük, fel kell nőniük és szaporodniuk kell. Számos trükkjük van a túléléshez. A cikk ezeket árulja el nekünk. Nagyon érdekes olvasmány, ajánlom elolvasni ;) Néhány éve én is tartottam Triposot. Rettentő jó móka volt. Ráadásul fillérekből megoldható a tartómedencéjük.  ;)

A következő halfaj mely bemutatásra kerül, az Amazonasi törpe bendzsóharcsa. Aki egy igazán nyugis halra vágyik, itt megtalálja. :)

Görögország egyik legszebb szigete Korfu. Sokan jártak már arra, hisz kedvelt üdülőhely. Azonban azt már kevesebben tudják, hogy milyen szép és érdekes halak lakják a szigetek vizeiben. Egy egészen kimerítő olvasmányt olvashatunk a Korfui fogaspontyról (Valencia letourneuxi).

Ezt követően egy fontos hirdetés olvasható… :D (mellesleg a felmutatója 5% kedvezményben részesül a Green Aqua boltban). Ezután elérkeztünk az újság garnélaszekciójához. Szentgyo Pisti segít nekünk eligazodni a garnélák világában, majd a kék tigris garnéláról olvashatunk Horváth Balázs Gergő (Ugrósáska) tollából.

Aki még nem hallott a világ legnagyobb 2 évente megrendezendő kiállításáról, az Interzoo-ról, azok számára egy rövid képes beszámolót kínál az újság. Ezt köbvetően láthatunk néhány fotót a TerraPlaza Gigantea-ról

Like-old a Facebook-on, +1-eld a Google-n, twitteld vagy osszd meg egyéb helyeken!


Written by
Mizsák Norbert

Keresés

Hirdetések

 
 
átvehető
Debrecenben az E-petnél:
 

Székesfehérváron a Tűzhal boltban:
 
 
Sopronban az Aqua-Zooban:
 
 
 Budapesten a Korallosakvárimban:
 
 
Budapesten a Vadvilágban:

Akvarista.hu a Facebookon

Chat

Ki van online?

Oldalainkat 1105 vendég és 12 tag böngészi

Ajánló:

Kapcsolat:
 
Mizsák Norbert
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 381-6969
Go to top